Malzemeler
Orta boy
karnıbaharın yarısı
2 adet yumurta
4 adet taze soğan
yarım demet maydanoz
1 su bardağı
galeta unu (evdeki bayat ekmekleri kurutup robottan
çekebilirsiniz )
biraz pulbiber, karabiber, kekik , toz kırmızı biber ve tuz
ortası için kaşar
dilimleri
kızartmak için
sıvıyağ
Yapılışı
Karnıbaharı ayıkalayıp yıkayın tuzlu suda haşlayın suyunu
iyice süzüp derin bir kaba alın, çatalla karnıbaharın hepsini iyice ezin.
İnce ince kıyılmış taze soğanı ve maydanozu, yumurtaları
galeta ununu baharatlarını, tuzunu ilave edip iyice yoğurun. Harcınızın biraz
cıvık olması önemli değil şekil alıcak kıvama gelmesi yeterlidir. İhtiyaca göre
biraz daha galeta unu ekleyebilirsiniz,
Yaptığınız harçtan yumurtadan biraz küçük parçalar alın elinizle hafif yassı
yapın üstüne kaşar peynirini koyup harcı kaşarın üzerine kapatın elinizle kaşar peyniri hiç gözükmeyecek şekilde köftelerinizi düzeltin diğer kalan karnıbabarlı harcıda
aynı şekilde içine kaşar dilimlerini yerleştitirin ve kızgın sıvı yağda önlü arkalı kızartıp sıcak sıcak servis yapın.
Yanında
yoğurt, ketçap, mayonez de güzel gidiyor :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder