20 Ocak 2016 Çarşamba

Kaşarlı Karnıbahar Köftesi


Malzemeler   

 Orta boy karnıbaharın yarısı
 2 adet yumurta
 4 adet taze soğan
 yarım  demet maydanoz
 1 su bardağı galeta unu (evdeki  bayat ekmekleri  kurutup robottan çekebilirsiniz )
 biraz  pulbiber, karabiber, kekik , toz kırmızı biber ve tuz
 ortası için kaşar dilimleri
 kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı
 
Karnıbaharı ayıkalayıp yıkayın tuzlu suda haşlayın suyunu iyice süzüp derin bir kaba alın,  çatalla  karnıbaharın hepsini iyice  ezin.

İnce ince kıyılmış taze soğanı ve maydanozu, yumurtaları galeta ununu baharatlarını, tuzunu ilave edip iyice yoğurun. Harcınızın biraz cıvık olması önemli değil şekil alıcak kıvama gelmesi yeterlidir.  İhtiyaca göre biraz daha galeta unu ekleyebilirsiniz,
Yaptığınız harçtan yumurtadan biraz  küçük parçalar alın elinizle hafif yassı yapın üstüne kaşar peynirini koyup harcı kaşarın üzerine kapatın  elinizle kaşar peyniri hiç   gözükmeyecek şekilde köftelerinizi  düzeltin diğer kalan karnıbabarlı harcıda aynı şekilde içine kaşar dilimlerini yerleştitirin ve   kızgın sıvı yağda önlü arkalı  kızartıp sıcak sıcak servis yapın. 

Yanında yoğurt, ketçap, mayonez de güzel gidiyor :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder