20 Ocak 2016 Çarşamba

Yağ Çekmeyen Hamur Kızartması



Malzemeler

Yaklaşık 7-8 kişilik

 1 su bardağı yoğurt,
 2 adet yumurta,
 1 paket kabartma tozu (10 gram),
 1 tatlı kaşığı tuz,
 3 veya 3 buçuk su bardağı un (kullanılan su bardağı: 200 ml.)

Kızartmak için sıvı yağ.

Yapılışı

Hamuru hazırlamak için, yoğurt, yumurta, tuz ve kabartma tozu bir kap içerisinde karıştırılır.

Üzerine azar azar un ilave edilerek güzelce yoğrulur ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.

Yoğrulan hamur, hafif unlu bir zemin üzerinde, merdane yardımı ile açılır.

Hamur arzu edilen bir kalıp ile kesilip şekillendirilir. Yada bıçak ile parçalar halinde kesilir.

Şekillendirilen hamurlar kızgın yağ içerisinde, arkalı önlü çevrilerek kızartılır ve havlu kağıt serili bir tabak içerisine çıkartılır.

Çok pratik ve çok bereketli sabah kahvaltısında çok güzel oluyor, çok hafif ve yumuşacık.

Mutlaka deneyin.


1 yorum: