Malzemeler
Yaklaşık 7-8 kişilik
1 su bardağı yoğurt,
2 adet yumurta,
1 paket kabartma tozu
(10 gram),
1 tatlı kaşığı tuz,
3 veya 3 buçuk su
bardağı un (kullanılan su bardağı: 200 ml.)
Kızartmak için sıvı yağ.
Yapılışı
Hamuru hazırlamak için, yoğurt, yumurta, tuz ve kabartma
tozu bir kap içerisinde karıştırılır.
Üzerine azar azar un ilave edilerek güzelce yoğrulur ve
kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
Yoğrulan hamur, hafif unlu bir zemin üzerinde, merdane
yardımı ile açılır.
Hamur arzu edilen bir kalıp ile kesilip şekillendirilir.
Yada bıçak ile parçalar halinde kesilir.
Şekillendirilen hamurlar kızgın yağ içerisinde, arkalı önlü
çevrilerek kızartılır ve havlu kağıt serili bir tabak içerisine çıkartılır.
Çok pratik ve çok bereketli sabah kahvaltısında çok güzel
oluyor, çok hafif ve yumuşacık.
Mutlaka deneyin.
Tarif çok güzel, ailecek doya doya yedik... teşekkürler
YanıtlaSil