2 Nisan 2016 Cumartesi

Gül Börek

Malzemeler

3 yaprak milföy hamuru
1 adet büyük kırmızı elma
150 gr. sürülebilir peynir
Tarçın
Toz şeker
Yarım limon suyu


Yapılışı

Elmayı ortadan ikiye bölün içindeki çekirdekleri bir kaşıkla temizleyin ve ince ince dilimleyin.
Bir kabın içine alın ve üzerine yarım limonun suyunu dökün. Yarım çay bardağı su ilave edin. Fırını 200 dereceye ayarlayın ve 7-8 dakika elmaları hafif yumuşayıncaya kadar fırında tutun.


Bu arada milföy hamurlarını oklavayla biraz daha inceltin ve uzatın. Sonra uzunlamasına ortadan ikiye bölün. Hamurun üzerine bir bıçak yardımıyla peyniri sürün.


 Hafifce yumuşamış olan elma dilimlerini hamurun üzerine ortalayarak sırayla dizin.



Üzerine bir kaşıkla toz şeker ve tarçın serpin. Hamurun diğer yarısını elmaların üzerine kapatın.

 Ve uzunlamasına rulo halinde katlayıp muffin kabına koyun.

200 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Çıkar çıkmaz üzerine pudra şekeri ekin.

Afiyet olsun :)










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder